Група сенатори от различни партии  разработиха тесен набор от мерки

...
Група сенатори от различни партии  разработиха тесен набор от мерки
Коментари Харесай

Американските сенатори се разбраха за контрола на оръжията

Група сенатори от разнообразни партии  създадоха стеснен набор от ограничения за надзор на оръжията, които биха могли да се трансфорат в първия сериозен опит за промяна на нормативната уредба в региона на оръжията от десетилетия насам, предава БГНЕС.

Пакетът ще усили финансирането на психиатричните услуги и сигурността в учебните заведения, ще разшири инспекциите на предишното и ще подтиква щатите да вкарат така наречен " закони на аления байрак ", които разрешават на управляващите да конфискуват оръжия от лица, считани за опасност. Мерките обаче не включват възбрана на нападателните оръжия или универсални инспекции на предишното, което значи, че няма да оправдае упованията на президента Джо Байдън, прогресивните демократи и деятелите за битка с насилието с оръжие. 

Контролираната от демократите Камара на представителите одобри необятен пакет от оферти, който включва повишение на възрастта за закупуване на множеството полуавтоматични пушки от 18 на 21 години. Партията обаче не разполага с нужните 60 гласа, с цел да го прокара в Сената.

Двете ужасяващи стрелби предишния месец - в начално учебно заведение в Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители, и в супермаркет в Ню Йорк, при която починаха 10 души, способстваха за на митинги в цялата страна, проведени от  " Марш за нашия живот ", учредена от оживели от стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида. Демонстрантите минаха през Паркленд, носейки плакати с послания като " Аз ли съм идващият? " и " Книги, а не бронежилетки ". Протестиращи се събраха и в Ню Йорк, а демонстрации бяха планувани на стотици места в страната.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР